De Leergeldformule

Vul je postcode in zodat we je snel kunnen helpen met je aanvraag

Bij Stichting Leergeld Nieuwegein werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder ziet u de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vult u naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Nieuwegein neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij u thuis en neemt de aanvraag met u door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. U laat de Nieuwegein Stadspas(sen) zien of een bewijs van bewind voering . Als u dat wenst, kan de tussenpersoon u informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  De intermediair draagt uw verzoek over aan het kantoor van Leergeld Nieuwegein. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat u binnen 2 weken een reactie ontvangt.

 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld Nieuwegein helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.

  Sportkleding en sportschoenen etc. kunnen door overleg van de kassabonnen worden vergoed.

 5. Nazorg

  Na afhandeling van de aanvraag neemt Leergeld weer contact met je op om te informeren of de aanvraag naar wens is verlopen en/of we nog iets voor je kunnen betekenen.

  1 keer per jaar bellen we om te kijken of we nog iets voor je kunnen betekenen als je geen aanvragen hebt gedaan.